06 - 183 953 18 mail@vangestel-partners.nl

Sinds 2017 is jan van Gestel van Uitblinkers! actief als Mental Coach voor topsporter Lena Teunissen uit Leerdam. Lena is wildwater kanoslalom atlete en maakt deel uit van het Nederlands kanoslalom team van het Watersportverbond.

Lena is meervoudig Nederlands kampioen en bereid zich momenteel voor op de kwalificatie voor de Olympische spelen van Tokyo in 2020. In 2019 zal Lena de kwalificatie wedstrijden varen voor zowel de IOC eisen als de NOC-NSF eisen. Haar voornaamste Nederlandse concurrenten voor een plek op de Olympische Spelen van Tokyo 2020 zijn Martina Wegman en Claudia Leenders.

De mental coaching bestaat uit regelmatige gesprekken in Nederland en uit telefonische coaching sessies. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van HRV metingen met de EliteHRV App.

Lena Teunissen woont en studeert momenteel in Augsburg, Duitsland waar de kanoslalombaan van de Olympische Spelen van München 1972 ligt. Een perfecte plek om samen met de haar trainer/coach (en oud Olympisch medaillist) Jurgen Kohler, Claudia Leenders en leden van het Duitse team zich voor te bereiden op het komende, belangrijke competitiejaar.

Jan van Gestel (zelf kanosporter vanaf 1983 en internationaal scheidsrechter/technical official) heeft onder andere ook Maarten Hermans (meervoudig Nederlands kampioen, en behaalde IOC kwalificatie OS Londen 2018. Helaas behaalde hij niet de NOC-NSF eisen), Robert Bouten (meervoudig Nederlands kampioen en Olympisch finalist Beijing 2008, 9e plaats), Floris Braat (Meervoudig Nederlands kampioen en deelnemer OS Athene 2004, 17e plaats) ondersteund.

Skip to content