06 - 183 953 18 mail@vangestel-partners.nl

Met Heart Rate Variability (HRV) kun je herstel van onder andere fysieke inspanningen (sport), (chronische) stress en Burn-out meten.

HRV is een directe parameter van de gesteldheid van, en de balans in, het Autonome Zenuwstelsel en daarmee van je gezondheid. Een lage of verlaging van HRV is wetenschappelijk gelinkt met veel risico factoren en gezondheidsproblemen. HRV geeft je directe biofeedback als je werkt aan herstel van inspanning, stress of ziekte.

In mijn stress en burn-out praktijk pas ik HRV toe om het effect van de coaching en interventies te meten en in adem- en meditatie-oefeningen. HRV kunnen we tegenwoordig meten met eenvoudige hartslagmeters. Tot voor kort was dat uitsluitend mogelijk met dure ECG en EKG meters.

Het fundament voor HRV ligt in Rusland en het voormalige Oostblok waar het gebruikt werd voor training van militairen en topsporters. Tegenwoordig worden HRV metingen breed toegepast in topsport teams en door vele Olympische atleten. Daarnaast vindt meer en meer toepassing plaats in de recreatieve sport en het (para)medisch domein (fysieke en mentale gezondheid gerelateerd).

health burnout wellbeingatwork coaching stress wellbeing csr herstelvermogen herstel biofeedback

Skip to content